28 December 2013

Suruh Rakyat Bersyukur atau Sampai Rakyat Dah Tak Nak Bercakap...?


Suruh Rakyat Bersyukur Tetapi Pemimpin?

"...tokoh-tokoh yang hanya berani menyuruh rakyat bawahan bersabar, bersyukur dan berjimat semasa keadaan kehidupan rakyat mendesak tapi tiada keberanian mengkritik pembaziran, salah urus, tidak menepati janji yang berlaku di pihak berkuasa tidak layak untuk diangkat sebagai tokoh yang dihormati rakyat. ...kerana mereka berjuang untuk kepentingan dan kesenangan sendiri bukan untuk kepentingan awam,"
Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainal Abidin
Baca lagi di sini.

Saya Bimbang Rakyat Dah TAK NAK Bercakap

"Saya bimbang kalau rakyat sudah tak mahu bercakap. Saya berharap rakan-rakan, tuan-tuan menteri yang bijak pandai ini, jangan melompat, melenting kalau rakyat bercakap.

"Menteri-menteri yang terlibat sepatutnya tidak melenting apabila rakyat menyuarakan kesusahan mereka.
 Mohamed Maliki Mohamed Rapiee, Presiden Majlis Belia Malaysia
Baca lagi di sini.

26 December 2013

PM - MCA Perlu Viagra Untuk Tegangkan Semula Batang Semangat Yang Dah Lembik


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini mengesyorkan dos 'viagra politik' bagi 'menegangkan' kembali semangat parti itu yang kini 'lembik'.

Baca lagi di sini


Tetapi Timbalan Presiden MCA yang baru dipilih Dr. Wee Ka Siong berkata, MCA tidak perlukan viagra, tetapi perlu minum 100 Plus untuk menambahkan tenaga bagi meningkat semangat.

Pemerhati-pemerhati politik pula memberi komen, Viagra atau 100 Plus, batang MCA yang sudah lembik itu tidak boleh lagi ditegangkan semula.

?????  Apa menda ni....!

22 December 2013

'A' Meningkatkan, PISA / TIMSS Merosot .... !


Seorang Ahli Parlimen mempersoalkan kenapa terdapat perbezaan persepsi dalam sistem pendidikan Malaysia dalam pengamatan kerajaan dan badan antarabangsa, seperti PISA dan TIMSS.

Baca lagi di sini.

Apa menda ni...?






















Bagi ramai kaum guru, perkara camni sememang memanaskan dan memerahkan telinga,
Apa lagi dia orang mau?
Cetakan Biru pun dah dibuat,
bermacam-macam strategik telah dimuatkan...,
dan
disusun dan dibind dengan sungguh cantik....!

18 December 2013

Sekarang Ramai Boleh Cakap Cam Tok Nujum...!


Kan Saya Dah Kata.....
Padan muka, tak mau dengar....
Makanlah janji-janji manis yang dah jadi capati....

Didn't I say so...?

Hidup rakyat...!
Rakyat Diutamakan...!
Tui...!

Tak caya..? 
Baca dalam media cyber...!
Jangan harap jumpa dalam surat khabar yang mereka kata boleh dijadikan kertas cebok..!



Dapat Puisi Mendayu Ni Dari Rakan Setugas - Terkilan & Kasihan Tapi Padan Muka


Umpama timun hendaknya
Melanggar kami terluka
Dilanggar kami cedera
Tapi itulah nasib kami yang hina

Tanpa elaun seperti menteri
Makan bayar sendiri
Kereta pandu sendiri
Minyak isi sendiri
Jalan sesak kami hadap setiap hari

Mudah pula tuan berkata
Jangan makan bila ayam naik harga
Jangan minum manis bila naik harga gula
Jangan guna jalan jika tol naik berganda
Pindah ke negara lain jika tak suka Malaysia 


Kami umpama kain basahan
Tuan perah habis habisan
Akhirnya kami kekeringan
Merana kami tuan kesenangan

Duit sejemput kami diperas hingga rabak
Gaji tuan sedikit pun tak boleh ditolak
Diusul kami tuan amuk sampai koyak
Kami senyum lihat tuan makin menggalak

Tak mengapalah tuan
Kami terima segala ketentuan
Cuma ingat pesan Tuhan
Setiap perkara ada balasan
Nasib tuan belum ketahuan

Tuan jangan lupa
Kami manusia biasa
Sabar kami ada tahapnya
Luka kecil boleh menjadi nanah juga
Jangan sampai menjadi barah pula
Cukuplah tuan menyeksa
Cukuplah tuan buat kami merana

Kuasa tuan dari kami
Naiknya tuan dari kami
Jatuhnya tuan juga dari kami


c.c: Menteri-menteri Negeri Pasir Berdengung

Sent from Samsung Mobile

Padan Muka..!


Harga petrol naik,
Harga barang naik,
Cukai pintu naik,
Bas sekolah naik,
Tarif elektrik naik,
Tol naik,
naik,
naik,
naik,

Padan muka pada mereka yang tak lakukan, 

dy/dx 

aritu....!

tosah komplen, 
tosah bising-bising, 
tosah tunjuk perasaan,
lebih baik senyap aje
sebab memang padan muka,

tak paham takpe....

29 November 2013

Making Kaya .... Bukan Makin Kaya...!


Ditengah-tengah kehangatan mengenai kenaikan gaji ADUN Selangor yang berlipat ganda yang mana banyak pihak yang kurang bersetuju dengan perkara tersebut... Ramai melihat rata-rata rakyat biasa masih miskin tetapi ADUN-ADUN kita itu MAKIN KAYA ......

Jadi, daripada bertekak tang dia orang jadi kaya lebih baik belajar buat kaya - MAKING KAYA kata orang putih ... boleh jadi kaya juga kalau ianya sedap dan mendapat sambutan pasaran ... macam juga seorang ADUN mendapat sambutan bila hadir dalam sesuatu majlis keramaian....

Dipetik dan baca dari sini.

It’s really hard to wait for this kaya to get done because it smells so delicious when it’s cooking.

Creamy, sweet, spread on hot toast, this will be a mainstay in your fridge! This recipe makes quite a lot, it fills about 10 small yogurt tubs so halve the ingredients if you don’t want to make too much

Ingredients:
2 liters coconut milk
1.5kg gula Melaka (about 7-8 blocks)
2 cups water
20 egg yolks
8 Tbs corn flour
1 Tbs sugar
Method:

1. Melt the gula melaka with sugar and cook until it turns into a thick syrup.
2. Pour in coconut milk, stir well and bring to boil.
3. Switch off the flame and let it cool for 30 minutes.
4. Once cooled, add yolk a little at a time, whisking gently while you’re doing this to avoid scrambling the eggs.
5. Mix corn flour with water and add it to the egg mixture.
6. Once you’ve combined all the ingredients together, switch the flame on again and bring it to boil once more. When it starts to boil, lower the heat and cook until it thickens. This will usually take a couple of hours.
Prep time: 10 mins
Cooking time: 2 hours
Makes: 10 small jars of kaya

For more recipes and reviews go to friedchillies.com. We now also have a food channel on Channel 838 on hyppTV Unifi. Check our shows at www.friedchillies.tv

23 November 2013

Matematik Tambahan Bocor?


Kertas soalan Matematik, Matematik Tambahan SPM 2013 didakwa bocor.....!

Baca seterusnya di sini.

Gara-gara dari;

1.  budaya nak cemerlang, ganjaran dan sanjungan hanya kepada yang cemerlang .... maka matlamat akhir menghalalkan sebarang cara atau tindakan.

2.  pusat tusyen atau guru-guru tusyen yang tidak puas nak kaut keuntungan yang melimpah-limpah dengan mengadakan seminar-seminar atau bengkel-bengkel menjawab soalan peperiksaan pada saat-saat akhir kononnya untuk membantu calon-calon melakukan pecutan, lompatan, macam-macam lagi saujana impian....!!! Pusat-pusat tusyen atau guru-guru tusyen bersaorangan yang boleh memberikan kelebihan ini akan menjadi popular dan menjadi tumpuan kepada bakal calon-calon masa akan datang... maka keuntungan dari yuran tusyen akan melimpah-limpah datang.... malah boleh menaikkan yuran tanpa banyak bantahan dari calon-calon dan ibubapa.

3. sikap calon-calon (termasuk juga sebahagian ibubapa) yang kiasu yang tidak yakin dengan kebolehan sendiri (anak mereka) dan yang suka buat 'short-cut' menjelang peperiksaan. Dari pemerhatian, sebahagian besar calon-calon yang suka buat 'short-cut' ini adalah terdiri daripada mereka yang tidak memberi tumpuan semasa pengajaran dan pembelajaran (PdP) di dalam bilik darjah di sekolah, tidak membuat latihan, tidur dalam kelas dan angkuh dengan tusyen yang mereka hadiri seolah-olah pusat tusyen atau guru tusyen mereka ada 'magic' yang boleh memberi jaminan bahawa mereka pasti akan lulus dengan cemerlang kerana mereka telah membayar yuran untuk tusyen. Tetapi di sekolah tiada bayaran dikenakan maka tiada 'magic' jaminan untuk lulus, maka boleh  membuat 'kacau' atau 'engkar perintah' semasa PdP di dalam bilik darjah.

Di sekolah, setiap tahun guru-guru menghadapi masalah dari calon-calon seperti ini, langsung menjatuhkan semangat dan keghairahan untuk mengajar. Bukan itu sahaja, guru-guru di sekolah berhempas pulas memikirkan dan 'dikejar' untuk menyediakan dan melaksanakan pelbagai program peningkatan prestasi bagi membantu calon-calon menghadapi peperiksaan dan juga supaya sekolah tidak terjerumus dan dicop sebagai sekolah berprestasi rendah (SPR). Dokumen-dokumen yang tebal-tebal yang mengandungi rahsia atau jamu strategik untuk peningkatan prestasi dijilid dengan cantik seolah-olah dengan demikian rahsia atau jamu itu akan mengena dan berkesan untuk meningkatkan prestasi.

Walaupun demikian respon dari calon-calon yang akan menduduki peperiksaan terhadap pelaksanaan program-program peningkatan prestasi yang telah dirancang amatlah menyedihkan. Dokumen yang cantik atau apa-apa bentuk persembahan dokumen yang baru pun tidak dapat mengubah calon-calon sedemikian. Apabila keputuan peperiksaan diumumkan, pihak berkuasa di atas sana akan menggunakan keputusan peperiksaan tersebut untuk mencari dan men'cop' SPR, seolah-seolah guru-guru di SPR ini tidak mengajar atau tidak tahu mengajar .....!

Matlamat menghalalkan cara.... maka cara penipuan adalah 'short cut' terbaik... maka meniru dan mem'bocor'kan soalan adalah caranya.... Bukan setakat peperiksaan awam kebangsaan sahaja, peperiksaan peringkat sekolah, daerah atau negeri suatu yang lumrah. Pengurusan sekolah dan pihak berkuasa pendidikan yang lain pening kepala tetapi pihak di luar sana seperti pusat-pusat tusyen dan pemberi-pemberi tusyen persaorangan yang telah 'mencuri' tugas-tugas profesional guru, berketawa besar sambil mengendong karung berisi wang masuk ke dalam bank....



18 November 2013

Insecurities a.k.a Kiasu Became a Way of Thinking That ...



Taken from:  http://malaysiafinance.blogspot.com/2013/11/hear-hear.html

07 November 2013

One Law For Everyone No Matter Who You Are


Chinese Olympic champion’s ban extended


Obviously a very good example to show that there is only one law for everyone no matter who you are...

Somehow, somewhere there was a place where there were two sets of law applied to its people - one, the good one only applied to you who are a somebody ... and the other one, the bad one applied to me who are a nobody...

BEIJING: China’s sports authorities have suspended double Olympic swimming champion Sun Yang from competition, national team training and commercial activities, reports said today, after he was given seven days’ detention for driving without a licence.
The move by the General Administration of Sport’s swimming agency broadens an indefinite competition suspension by Sun’s sports college.
Sun became a huge star in China after winning the 400m and 1500m freestyle golds at London 2012, and took three titles at the world championships earlier this year.
But he was found not to have a licence after a white Porsche Cayenne he was driving was rear-ended by a bus in the eastern city of Hangzhou on Sunday.
National sports authorities announced they had suspended Sun indefinitely from domestic and international competition, training with the national team, and any team social or commercial activities, the People’s Daily Online reported.
“Sun Yang ignored laws of the country and recently seriously violated the rules of his team several times,” it quoted a statement by the swimming agency as saying.
“He violated the basic principles of morality and went against the spirit of sport, seriously damaging the image of the national swimming team and Chinese athletes.”
Read more here.

04 November 2013

Salam Maal Hijrah 1435H


1 Muharram 1435 / 5 November 2013


Sincerely and Best Wishes
from
NKLpunya

02 November 2013

1Malaysia - Walk The Talk Not Double Talk



                                                                   
   





  Walk the talk 
  not double talk
  if not 
  better don't talk 
  rather than 
  the "hypotalk"



Happy Deepavali 2013



Sincerely and Best Wishes
from
NKLpunya

15 October 2013

The 70's Nolstagia - Morning Side of the Mountain



13 October 2013

Selamat Hari Raya Haji 1434H / 2013M


To All Visitors To This Blog


10 Zulhijjah 1434 / 15 October 2013

Sincerely from:

NKLpunya


11 October 2013

The Endless Possibilities.....!!!???


Three contractors A, B and C are bidding to fix a broken fence at the VVVIP's residence. 

All three go with a VVVIP's House-official to examine the fence. 

The A contractor takes out a tape measure and does some measuring, then works some figures with a pencil. "Well," he says, "I figure the job will run about $900: $400 for materials, $400 for my crew and $100 profit for me. 

The B contractor also does some measuring and figuring, then says, "I can do this job for $700: $300 for materials, $300 for my crew and $100 profit for me. 

The C contractor doesn't measure or figure, but leans over to the House-official and whispers, "$2,700. "The official, incredulous, says, "You didn't even measure like the other guys! How did you come up with such a high figure? 

The C contractor whispers back, "$1000 for me, $1000 for you, and we hire the guy from B to fix the fence." 

"Done!" replies the official. !!!!!.....?????

09 September 2013

A Dog Was Awarded Masters Degree...!


 
What is your highest qualification? A degree, diploma? Well, perhaps this story will motivate you to further your education. A dog was awarded an honorary masters degree by the John Hopkins University School of Education, reported the Huffington Post.  

The service dog, Kirsch, was awarded the degree after having attended all of its master's classes. The owner, Carlos Mora, received his Master of Science in Counselling, and his dog was awarded the honorary degree for having attended all the classes as well.

Read more here:

P/S: Very sure the dog must possess qualities that prompted the university's authority to award the degree, though an honorary degree. I could imaging Kirsch has been attentive throughout the classes without disturbing anyone, especially during the process of learning and teaching.

How about our kids over here..? School teachers know best!



31 August 2013

The Most KIASU Tourists .... R V Also?


1.  Refuse to Return Stainless Steel Tableware

A group of tourists from a small town in China’s Zhejiang province surprised Singapore Airlines staff when they refused to hand over 30 sets of stainless steel tableware, reported a Chinese daily on Tuesday. 

After a meal provided on board, the Chinese passengers, who were on a tour of Singapore, Malaysia and Thailand, decided to keep the stainless steel knives and forks, said Qianjiang Evening News. 

Even though flight attendants told the tourists the stainless steel tableware were to be re-used, the tourists stubbornly refused to hand them over, saying that relatives who had flown with the airline in the past told them that they could keep the tableware. 

It was only after repeated warnings from a tour guide on the plane that they agreed to hand them over.The tour guide reportedly told the tourists that they were hurting China’s image abroad and to “stop hurting the reputation of Chinese people. 

2.  Fought Over Airplane Seats 

In the same report, the newspaper said Chinese tourists who were waiting to board at Singapore's Changi airport also fought over their airplane seats. As the plane did not give out seat numbers, the passengers arrived two hours early to queue for their seats. 

It was reported that those who queued up had specific preferences for seats, such as a window seat or a seat close to the front of the aircraft. Airport staff told the passengers that since it was still early, they were told to take a seat at the boarding lounge but the tourists refused, saying those who came early would lose their "advantage". 

However, a quick-thinking lady said if she could not physically queue for a seat, her luggage bag could. Following her lead, other passengers, too, began using their bags to queue at the boarding gate, and a line formed again. 

When it was time for boarding, and staff announced that the elderly, disabled, pregnant women and parents with infants were entitled to priority boarding, impatient tourists rushed towards their luggage, causing chaos. Other passengers who witnessed the incident could not help but laugh. 

P/S: Over here they are many in the same category, not only at the airport, be it at hotels, boarding buses, trains, buying tickets at cinemas, rushing for free gifts, even throwing rubbish on the public places or somebody else surrounding or walk the dog far away from one's own house and let the dog to do it's work on somebody else places as long as not one own compound. 

Every penny spent must get the equivalent return if not more, mau selalu untung, tak boleh rugi ... and free things are the best in world even though those gifts are not relevant or needed. Perhaps those who was laughing, unknowingly also behaved in such a way.... you won't know till someone mentioned it ...... that's include me ....hahaha.... That's human's greed, ego and etc....



17 August 2013

Someone...!


The traits of great people 
not like many who are now at our corridor of power...!
And a few 
whose time has lapsed 
but still want to smell that power...!





Forgive Those Insult You



16 August 2013

Why No to the Beasts of Communism and Zionism?


Because.....

Under Communism and Zionism, people lose their rights to the State and they are no longer considered as individuals but as either assets or liabilities to the State. This is why the Communists and the Zionists would shoot anyone who holds a different ideology, because under these two regimes, human rights and freedom no longer exists.
Stephen Ng
Read more here.

P/S: But over here, these days, situation look like that we are in the state of Communism or Zionism...!  Many perceive or freely condemning both the Communist and the Zionist like they are the only savor of the majority's principles but knowingly or not knowingly behaving like these two beasts...!  

13 August 2013

Just Because He's CM Lim Guan Eng Thus Big Noise...!!



Sebuah gambar kereta milik Ketua Menteri Pulau Pinang yang diparkir secara salah tersebar di Internet dan mencetuskan perdebatan sama ada Lim Guan Eng mempunyai keistimewaan tempat letak kereta khas. 

Rakaman gambar yang tersebar itu menunjukkan kenderaan milik Lim diletakkan di kawasan yang mempunyai papan tanda amaran. Gambar yang diambil pada tengah hari semalam itu juga telah dikongsi secara meluas di laman Facebook dengan kapsyen "Is double line parking the privilege of PG1?" (Adakah meletakkan kenderaan di garisan berkembar keistimewaan PG1?) 

Penyokong BN dalam komentar di laman sosial mendakwa Lim yang juga Setiausaha Agung DAP itu melanggar undang-undang secara terang-terangan. 

Pihak lain pula mengatakan, isu itu merupakan perkara kecil yang diperbesarkan memandangkan kawasan tempat letak kereta memang menjadi masalah di pusat bandar Pulau Pinang. 

Read more here.

P/S:  Teringat saya di bandar Kajang satu ketika dahulu, ada seorang kenamaan yang selalu membawa kereta besarnya yang mempakir di atas bahu jalan. Tidak ada tindakan pun....! Tanya pekedai-pekedai di bandar ini, semuanya pasti tahu...!  Begitu jugalah dengan tuan -tuan punya kereta yang mempunyai lambang-lambang kenamaan/kebesaran tertentu pada plat kereta mereka.... lihatlah perangai mereka memandu atau mempakir kereta mereka.... kenapa tak heboh pulak...?


07 August 2013

Apa Cina Mau...?


An interesting article by Carol Ng with some points which I have highlighted below which I could not have agree more. I believe these are the essence of what the Chinese want and not that of the power grab that some, particularly a group of unscrupulous politicians or opportunists who are so preoccupied with maintaining their own position, power and  greed that put the blame to the Chinese.

What do the Chinese want?  
(edited from Carol Ng's article)

Even more amazing is the demand for Chinese to go back to China, and Indians go back to India too. I’m not sure what makes them think China or India would take us ‘back’ in the first place. I believe that for most of us, going ‘back’ to China, even if we legally could, is nowhere on the list.  

Basically, everything we don’t like about Malaysia, is a lot worse in China. If we migrated anywhere, we’d rather go to Singapore, America, Australia, United Kingdom, which may not be perfect, but there is more equal opportunity, more freedom, higher pay and a good chance at a better livelihood. 

But for a lot of us, we’d rather stay in Malaysia, simply because most of our happy memories, friends and family are here. Plus the food here is just too good. 

So if we don’t like China and we’d rather not run off to some developed country, why do we Chinese complain so much about Malaysia if it’s not that bad? I believe it can be summarised as follows:

We want to show off how successful we are compared to others.
We want to have pride in what we earn, not receive money for nothing.
We want a secure future for our children.
(P/S: Perhaps this is the main reason Chinese are = to Kiasu )

And even if our government doesn’t give us what we want, then at the very least, we want to be left alone to do earn our livelihood and carry out our traditions and beliefs without others threatening our ways.

Malaysia is rich in natural resources, which when managed well, would help Malaysia develop quickly. Yet when we visit our tiny neighbour down south, we have to pay double the price for the same thing. Singapore’s GDP ranks among the top 5 in the world, but Malaysia is all the way below, at 55th. How can this be? We are losing face to our tiny neighbour!

So we complain because we want to be better than them. The Chinese like taking pride in telling people whatever we earned was through our own hard work. But if a Chinese is not working and just receiving money from elsewhere, we may think they are lucky, but not someone very respectable as they are not contributing to society.

This is partly why the Chinese do not favour monetary handouts like BR1M. There is no pride in receiving money for doing no work. This is why we hate corruption so much as corrupted people are essentially getting money for nothing. It’s especially annoying when we know that money was earned through our own hard work to begin with.

And for Chinese, ensuring a secure future for our children is very important. So much that some poor parents work all their life and stay frugal just to ensure their children get a good education and are successful in future. So what would be better is to provide scholarships to our intelligent children.

You would never see the Chinese demand scholarships for poorly performing Chinese students to get scholarships, far as we are concerned, if you cannot study, you don’t deserve a scholarship. We only complain when a student has performed very well in his or her studies, but is still unable to get a scholarship in Malaysia just because they are not of a certain race.

Even if we don’t get whatever rights we are supposed to get as a Malaysian citizen, we just do our work or run our businesses quietly and carry out our traditions and beliefs.

But some people just can’t leave us alone even to do that. Why? Because we are perceived as a major threat. The Chinese make up 23% of the Malaysian population and Indians even less at 7%. How logical is it that we would be a threat to a race that makes up well over half the country’s population? 
(P/S: So it's just the unscrupulous politicians and opportunists who created and spread the lies to deceive the dependence majority to hate and blame the Chinese for everything in order to hold on to their power, greed and vast opportunity to enriching themselves).

While some extremists are busy lodging reports and protesting about anything and everything that they perceive to be a threat to their race or religion, we just continue doing our work. The most Chinese do is complain online or among each other, and then back to doing our own thing.

And instead of being appreciated, or at least left alone to focus on our work, which by the way, is how we improve the country’s economy, our beliefs are hijacked to demonstrate some misguided form of racial superiority, and we are told to go back to China. Which seems to show that some people are just way too free to do these kinds of things instead of doing actual work and contributing something to the development of our country. 

A lot of Malaysians have already left the country to find greener pastures elsewhere as they see better opportunity in other countries than here, which I personally find sad. As easy as it would be for me to leave too, I’d rather stay and continue to hope for Malaysia to truly become the racially harmonious and progressive country it proclaims itself to be, instead of a divided people that have fallen to the tricks and lies of certain unscrupulous politicians. 

Wishing my Malay friends a Selamat Hari Raya and hope that this helps create a better understanding and respect between all races and religions. 

Read more here.

P/S:  Then perhaps Lim Kit Siang is right when he says, ask not what Chinese want but what Malaysia wants.  Read here.

04 August 2013

Selamat Hari Raya Aidil Fitri


1 Syawal 1434H
8 Ogos 2013
Dengan Ingatan Tulus Ikhlas
daripada:
nklpunya.blogspot.com

30 July 2013

70s Punya....


Another 70s Best


Nolstagia 70s


15 July 2013

Ha..Ha.. Is it the Effect of the So-Called "Tsunami Cina"


A senior MIC leader has questioned the government over the reduced intake of Indian and Chinese students in local universities this year while slamming its representative in the education ministry.

It was "most unfair and biased public university intake in the history of Malaysia."

He said the Chinese student intake had dropped from an average of 25 per cent over the years to 19 per cent this year.

 Read more here.

MCA up in arms over low intake of Chinese students.

Another BN partner is up in arms over the low intake of varsity students from the minority community.

Read more here.

12 July 2013

Selamat Berpuasa Ramadhan 1434H / 2013M




Dengan Ingatan Tulus Ikhlas
daripada
nklpunya.blogspot.com


07 July 2013

Don't Take Teachers For Granted...!


Teachers should not be "intimidated or blackmailed" into voting for any party, the National Union of the Teaching Profession (NUTP) reminded political parties. Teachers can vote for anyone they want. It is entirely up to them.

They should not be intimidated or blackmailed," said NUTP President, Hashim Adnan. 

He said teachers should not be taken for granted. 

Read more here.

The Music That Brings Back The Memorable 60s - Just To Begin In Primary School




The Earth - The Wonderful Land created by the Almighty for all His
creations, not just you and me. Each of us is accountable to Him, not
to anyone else, thus not to submit to any fancy commandments created
by fellow humans that obviously for own self interest and power.


06 July 2013

Everybody Wants To Rule The World




So Glad We've Almost Made It
So Sad They Had To Fade It

Because Everybody Wants To Rule World
To Force Their Fancies Onto Others

02 July 2013

The Song That Brings Back The Memorable 70s



12 June 2013

Ku Li the PM...??


YM Tengku Razaleigh Hamzah, the new PM of Malaysia, is this possible?

Perhaps this is the best possible solution to the very confusing political situation we are going through at the moment more so after the results of the recent held 13th GE.

Read more here.


06 June 2013

Jambatan Kedua Pulau Pinang Pula Runtuh......!!!


Berlaku kira-kira pukul 7.00 malam ini 6 Jun 2013

Pada hari yang sama gempa bumi berukuran 4.3 skala Ritcher berlaku dekat Tawau, Sabah...!


















Read more here and here.

04 June 2013

PM Najib Says It Again, He's PM For All Malaysians


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak memberi jaminan setiap rakyat tidak kira bangsa mahupun kepercayaan agama tidak akan dipinggirkan daripada arus pembangunan negara. Najib berkata beliau bertekad menjadi perdana menteri yang mewakili setiap rakyat tidak kira warna kulit, kepercayaan agama mahupun fahaman politik. “Untuk itu, saya akan pastikan kemajuan yang bakal dibawa ke negara ini memberi manfaat kepada setiap rakyat,” katanya dalam blog www.1malaysia.com.my 


Perhaps Re-Elections of the Disputed Contituencies are the Best Solution


Heard and loud that Pakatan Rakyat, PR is to file at least 35 election petitions to challenge the just concluded 13th GE results and BN even more, at least 50 petitions.

PR leaders and the majority of the 51% of the voters who have voted PR have accused BN with the collaboration of the EC of  'dirty work' and has stolen away the final results of the GE. The PR are engaging in rallies all over the country to drum their case. The latest planned rally would be a mammoth and major one to be held in June 16 in the Federal Capital KL.

The government which is accused as illegal by the other side retaliated by arresting and has charged several dominant leaders of the opposition for organising the rallies or participating in forums that run down the disputed government.

BN on the other hand and for the first time has vowed to file more than 50 election petitions. Prior to the 13th GE, we have gone through twelve elections and  I could not remember once that BN has filed a petition to challenge the results of each of the election. Astonishing, for the first time it has planned to file such a big number of petitions.

This means both sides of the divided are not satisfied with the results, perhaps they are referring to  the conduct of the election  by the EC.  When both sides are not satisfied and complaining, surely they must be some substantive truth to their accusations.

I think the best way to settle the situation for once and for all is to let all the petitions to go through and to let reelections  to run at the respective constituencies.  Hopefully this will satisfy everybody and to stop the accusation of stolen GE results. The reelection will also enable the affected voters in the respective constituencies another chance to show their genuine preference of the party they want to lead them in their area and to occupy the coveted Putrajaya.

Hopefully election judges who are assigned to hear all these petitions to decisively put a final verdict that reelection is the only solution to the present predicament.


31 May 2013

Daulat Tuanku


Salutations and Heartiest Congratulations 
His Majesty The Yang Di-Pertuan Agong XIV


ALMUTASIMU BILLAHI MUHIBBUDDIN TUANKU ALHAJ 
ABDUL HALIM MU'ADZAM SHAH IBNI ALMARHUM SULTAN BADLISHAH
 On The Occasion Of His Majesty's Official Birthday
on
1 June 2013 
(22 Rejab 1434H)

With Utmost Sincerity 
from

nklpunya.blogspot.com



28 May 2013

At Last A 'Banana' Chinese Has Spoken Out


Glad that Datuk Mary Yap, the new Deputy Education Minister has spoken out.
What's the different when one who is Chinese educated and got a credit in Bahasa Cina paper at SPM level and based mainly on that, beside others criteria, is promoted to be the headmaster of a Chinese school (kononnya bersemangat Cina dan akan menjaga 'kesucian' sekolah Cina). However this person send all his children to a Sekolah Kebangsaan.

Now, compare to a 'banana' Chinese who is not eligible to be promoted to such a school just because he or she a 'banana' Chinese, so seen to be less Chinese (kononnya Cina murtad yang akan menajiskan sekolah Cina). However the 'banana' Chinese send all his/her children to Chinese schools. So, what Chinese spirit the Chinese bigots are talking about? Within the same kind the Chinese bigots apply differentiation. Perhaps these solely Chinese speaking bigots have inferior complex, because I just do not believe they have the superiority compare to 'banana' Chinese where the 'banana' Chinese can speak well in several languages and mixed well internationally, beside surely these 'banana' Chinese can speak and understand Chinese, at least their own Chinese dialects.

Mary Yap: Tak jadi masalah tak pandai bahasa Cina 

Timbalan Menteri Pelajaran dan Pengajian Tinggi Datuk Mary Yap Kain Ching berkata tidak menjadi masalah baginya untuk menangani isu pendidikan Cina walaupun beliau tidak fasih berbahasa Cina.

Menurutnya, walaupun tidak pandai membaca dan bertutur dalam bahasa tersebut, beliau kini dibantu seorang pegawai yang akan memberitahu apa yang dilaporkan dalam akhbar bahasa Cina.

"Itu bukan isu. Saya pandai berbahasa Melayu dan Inggeris. Saya boleh baca dan bercakap dalam dua bahasa ini. "Saya juga ada pegawai untuk bantu saya yang akan beri nasihat dan bacakan surat khabar Cina dan beritahu apa yang dilaporkan. 

"Ada ramai pemimpin di dunia yang tak fasih berbahasa Inggeris tapi disebabkan ada pasukan yang kuat, mereka boleh bimbing negara dengan begitu berkesan," katanya. 

MP Tawau itu berpendapat, beliau tidak mewakili kaum Cina tetapi wakil kepada rakyat Malaysia. "Saya telah bekerja di bawah kementerian pelajaran hampir 36 tahun dan telah berjumpa dengan pelbagai kaum, guru, pengetua dan sebagainya. 

"Saya tak lihat diri sebagai mewakili orang Cina tetapi sebagai orang Malaysia. Inilah unjuran daripada 1Malaysia. Tapi bila cakap mengenai pendidikan Cina, ia merupakan sebahagian daripada tugas saya untuk menyelesaikannya," katanya lagi.


Read more here.


25 May 2013

Apa Lu Mau Lagi...?


....seorang yang mempunyai mentaliti pendatang atau disebut dalam bahasa Inggeris sebagai ‘migrant mentality’ kerana sikapnya yang tamak dan haloba yang keterlaluan. Hendak memerintah mesti berdekad-dekad lamanya. Hendak mendapat laba sampai tidak tentu sempadannya. Kalau berkuasa hendak lama-lama, wang ringgit hendak berkoyan-koyan dan kalau boleh semuanya hendak ditinggalkan kepada keturunannya semua harta dan kuasa yang setinggi gunung. Itu semua adalah sikap orang yang mempunyai mentaliti ‘migrant’ tadi. 

Budaya dan sikap itu telah tertanam begitu dalam  pemikiran dan kepercayaan pimpinan hari ini dan ia tidak dapat diatasi lagi. Ia hanya boleh diatasi dengan memulakan negara baru dengan kumpulan pimpinan yang baru keseluruhan dalam parti itu. 
Aspan Alias 
Baca lagi di sini. 

Kalaulah benar begitu, kenapa orang mempunyai migrant mentality ini mempersoalkan kumpulan migrant lain, apa lu mau lagi. Pada hal apa yang dia sendiri mahu lagi itu lebih melampau (worst) dari kumpulan migrant yang gigih berusaha dengan keringat sendiri tetapi dijadikan sebagai convinent target atau punching bag untuk menutup niat sejahat-jahatnya sendiri.



24 May 2013

As Holy As The Indefinite...?


One who is ...
so sacred, 
so holy, 
so untouchable,
so chaste, 
so pure, 
so inscrutable,
above and beyond immorality ...
... by a commentator (MI-24/5/2013)
 WHO ...?

Najib's Wesak Day Greetings


... set aside differences for the greater good of the nation ...
greetings by 
PM Najib

23 May 2013 

Sincerely 
from 
nklpunya.blogspot.com

18 May 2013

Beza Cinta Tanah Air & Cinta Penguasa


Tiada pihak yang boleh memaksa orang lain mencintai parti politik yang berkuasa dalam watannya atas nama semangat patriotisme. Tiada siapa pula yang boleh ditakrifkan sebagai tidak patriotik hanya kerana dia tidak menyokong kerajaan tertentu yang berkuasa atas negeri atau negaranya. Kuasa politik boleh datang dan pergi. Boleh bertukar ganti.

Orang Kelantan yang tidak suka PAS bukan bererti tidak sayang Kelantan. Orang Penang yang tidak suka DAP bukan bererti tidak sayang Pulau Pinang. Orang Selangor yang tidak suka PKR bukan bererti tidak sayang Selangor. Orang Malaysia yang tidak suka BN bukan bererti tidak cintakan negara.

Mungkin yang rakyat tidak suka itu ialah penyelewengan kuasa dan penyalahgunaan harta rakyat oleh mereka yang memegang tampuk-tampuk tersebut. Namun, sayang negeri dan negara tetap kekal.

Jadi mereka jangan cuba menafikan kecintaan seseorang kepada tanahair; negeri ataupun negara mereka hanya kerana tidak mendapat sokongan politik yang idamkan.

17 May 2013

Not a Bit Changed ... Arrogance As Ever...!!


The first thing that Home Minister Zahid Hamidi did on taking office was to tell Malaysians who are not happy with Malaysia’s political system to leave Malaysia and go live in another country. 

If Zahid were a British Cabinet Minister, by now he would have been asked to resign. In the UK you are forced to resign for an even lesser offense than that. And he would have had to resign, no two ways about it.  

Prime Minister Najib Tun Razak should, at the very least, demand that Zahid publicly apologise to Malaysians. Forcing him to resign is the correct thing to do but at the very least he must be made to apologise.

Is Najib prepared to demonstrate to Malaysians that he is really serious about his transformation program by doing this? 

The ball is now in Najib’s court. I would suggest Najib walk the talk and do something about this rather than pretend that this never happened. 

And what was it that Tun Abdullah Ahmad Badawi said? Ah, yes, Malaysia is a country with a first world infrastructure but a third world mentality. How true! 

by Raja Petra, The Malaysia Today

Read more here.

14 May 2013

Carbon Dioxide on the Rise...!! But Politicians Here Still Fighting to Maintain Their Power and Wealth

Atmospheric Carbon Dioxide Breaks 3-Million-Year Record

The Keeling Curve, a daily record of atmospheric carbon dioxide, has been running continuously since March 1958, when a carbon dioxide monitor was installed at Mauna Loa in Hawaii. On the first day, the observatory measured a carbon dioxide concentration of 313 parts per million (ppm). The number means there were 313 molecules of carbon dioxide in the air per every million air molecules.

Now, the Keeling Curve has reached 400 ppm for the first time in human history, with a new measure of 400.03 ppm. The data are preliminary, pending quality control checks, according to the National Oceaninc and Atmospheric Administration (NOAA).

The rollover from 399 won't make an appreciable difference in climate by itself, but the continuing rise in greenhouse gas concentration is already doing so, climate scientists say.

A concentration of 400 ppm is a new high-water mark, of course, and more than anything else, has symbolic significance,

Upward creep
Each year, the Keeling Curve shows an increase in carbon dioxide in the atmosphere which peaks in May. The number then drops, reaching a minimum in October. This maximum-minimum pattern, repeated seasonally, reveals how trees withdraw carbon dioxide from the air in summer to grow and then release it through dead, decaying leaves and wood in the winter.

But humans release carbon dioxide into the air, too, by burning fossil fuels. This activity has caused the Keeling Curve to creep ever upward since 1958: The lows get a little higher each year, as do the highs. It is a reminder of just how uncontrolled this dangerous experiment we're playing with the planet really is..

What 400 ppm means
In the 1,000 years before the Industrial Revolution of the 18th century, atmospheric carbon dioxide held steady at around 270 to 280 parts per million.

Scientists believe that the most recent period with a 400 ppm level of carbon dioxide in the atmosphere was the Pliocene, between five million and three million years ago, according to the Scripps Institution of Oceanography, which keeps track of the Keeling Curve.

It was a different world. Global average temperatures were between 5.4 and 7.2 degrees Fahrenheit (3 to 4 degrees Celsius) higher than today, and sea level was as much as 131 feet (40 meters) higher in some places. Even the least-affected regions saw sea-level rises 16 feet (5 meters) higher than today's.

A major difference, though, is the speed at which carbon dioxide is rising today. Typically, the Keeling Curve shows increases of 2 to 2.5 ppm a year, Mann said. In the 1950s and 1960s, carbon dioxide increased by less than 1 ppm each year, according to Scripps Institution of Oceanography.

We're on course for more than 450 ppm in a matter of decades if we don't get our fossil fuel emissions under control quite soon.

Read more here.

11 May 2013

PM Najib - "I am the PM for ALL Malaysians"


Mei 10th, 2013 by Najib Razak
 

 .....
Kerajaan Barisan Nasional akan berusaha bersungguh-sungguh untuk menolak fahaman ekstrem dan perkauman yang tidak memanfaatkan negara kita. 

Selain itu, kami juga akan meneruskan usaha untuk meningkatkan amalan konsep kesederhanaan atau wasatiyyah di kalangan rakyat berbilang kaum di Malaysia.

Janji saya kepada anda hari ini adalah untuk menjadi Perdana Menteri bagi seluruh rakyat Malaysia – tidak kira agama, bangsa, mahupun ideologi politik anda.

Read more here.

09 May 2013

Diversity Should be Wielded as a Strength


....................... racial diversity should be wielded as a strength and not a weapon to divide and rule. 

“Gone are the days when we can become champions of a certain race. I never subscribe to it. We are Malaysians first and foremost. ... it is our Malaysian-ness that we carry proudly when we are out there,”
Tan Sri Rafidah Aziz
Read more here

Dear Mr. PM, Let the Competent and Professional Non-Politician Chinese to be in Your Cabinet


Dear Mr. PM,

Most Chinese do not mind if there is no Chinese representative in your cabinet. Most Chinese view that even with Chinese representation but they just act like lackeys, it does not mean anything to them. Most Chinese can accept Malay leadership who are competence, professional and act fairly to all citizen. The Chinese politicians in the cabinets thus far did not perform up to the satisfaction in the eyes of the Chinese community but more for their own selfish gains, consolidating for party position and reputation.

MCA, Gerakan and SUPP have been abandoned and thrown out in the recently just concluded 13th GE. The leaders of MCA have declared they would not take up any post in your new government due to their poor performance in the GE. 

If Mr. PM insists of some representation from the Chinese community as what been opined by a few of your party leaders, then how about and why not select some non-politician Chinese who are competent and professional in their field. Since these non-politicians Chinese are not bounded to party position and interest, hopefully they can give their full commitment to their cabinet duty to help you to spur the development of the people and the country as what they are doing in their corporate duty.

Cina Malaysia - Undi Yang Itu Dikata Bodoh, Undi Yang Ini Dikata Tak Mengenang Budi...Apa Lu Mau Lagi..!


Saya teringat dalam satu artikel oleh Raja Petra Kamaruddin yang ditulis di dalam blognya Malaysia Today yang mana beliau menemplak orang Cina Malaysia yang mengatakan orang Melayu tidak bersama melakukan UBAH. Menurut beliau orang Melayu sudah pun melakukan UBAH seawal PRU10 1999 apabila orang Melayu telah bangun menolak BN pada ketika itu, iaitu kesan dari pemecatan Dato' Seri Anwar Ibrahim dari jawatan Timbalan PM dan dikenakan hukuman penjara. Tetapi BN telah diselamatkan oleh orang Cina apabila mereka telah beramai-ramai keluar mengundi BN dalam PRU10, 1999 sehingga mendapat kemenangan 2/3 kerusi dalam Parlimen Malaysia. Kerana itu juga ramai pemimpin kanan pembangkang seperti Karpal Singh dan Lim Kit Siang telah ditewaskan oleh calon-calon muka baru BN.

Menurut Raja Petra, sekiranya orang Cina pada ketika itu bersama-sama dengan orang Melayu melakukan UBAH dan tidak mengundi BN sebaliknya mengundi parti-parti pembangkang nescaya kerajaan BN pada ketika itu sepatutnya sudah tumbang. Tetapi oleh kerana ketakutan dan kebodohan orang Cina, BN terselamat dan dapat terus memerintah dengan angkuh dan bermaharajalela. Sebaliknya orang Cina telah dimaki sebagai komunis, disuruh balik Tongsan, digertak dengan retorik sehingga dihunuskan senjata dan lain-lain apabila mereka cuba hendak menuntut sesuatu perkara dari kerajaan BN. Maka seperti kata Raja Petra, padan muka orang Cina kerana telah mengundi BN.

Kini dalam PRU13, 2013, orang Cina sekali lagi dipersalahkan apabila mereka bersama dengan rakyat Malaysia yang lain melakukan UBAH menolak BN sehingga digelarkan Tsunami Cina dan dimaki sebagai tidak mengenang budi dan berbagai makian lain yang tidak munasabah... Setiap kali dalam PRU apabila orang Cina mengundi BN, mereka dikata takut dan bodoh. Bila tidak memihak kepada BN mereka akan ditakutkan dengan tanggal Mei 13 dan ditemplak dengan persoalan... Apa Cina Mahu Lagi..!

Oh... Chinese Malaysian... till when you'll be the punching beg of these power crazy, corrupted and greedy politicians...who themselves have problems? What MCA, Gerakan and SUPP have done about this... and don't they know this is one of the main reasons these lackeys were abandoned and thrown out...!


06 May 2013

Memang Padan Muka Kalah Di Semenyih... Degil dan Angkuh...!!


Degil dan angkuh dengan kekuatan sendiri, konon....
Nah..!! Sekarang kedua-duanya kalah...memang padan muka...

Awal-awal lagi saya sudah komen dalam Free Malaysia Today dan ramai juga sependapat demikian termasuk Timbalan Presiden PKR, iaitu Semenyih perlu diletakkan seorang calon Melayu, tetapi calon penumbuk tangan itu degil dan angkuh dengan kekuatannya, tak mahu bertolak ansur dan menerima realiti suasana di Semenyih....

















Kalau dijumlah undi kedua-dua orang itu, bukahkah sudah memang lebih kurang 1,000 undi...

Berjuang demi untuk rakyat konon.... sakit hati dan fed up dengan orang macam ini...

Sekarang apa dapat...abuk pun tarak.... kalau dulu dia mengalah atau bertolak ansur... mungkin dia boleh dilantik sebagai Ahli Majlis atau mana-mana tugas dalam kerajaan Selangor yang lebih kuat sekarang..


03 May 2013

Kasihan Orang Bangladesh Ni Kerana Nak Cari Sedikit Duit Untuk Hidup ...!


Crowd buying now shopping for Bangladeshis

There is another issue that has been gaining attention across the blogs. Concern has grown that ?? has been paying a different section of Malaysia’s community of foreign workers to perform another aspect of its election strategy.This is crowd buying.

And in this election it seems that as it has become harder to buy up their own supporters for the party, they have started to pay poor immigrant cheer leaders to wear their T-shirts and wave their flags.
Meanwhile, the real ?? troopers are concentrating on getting their money out of town.
The level of graft of by the ruling elite, which is currently pouring its money out of KL and into foreign safe havens has been causing even the banking community to feel sickened at the sight.

And if that means shipping in tens of thousands of foreign illegal voters and putting tens of thousands more into ?? T-shirts all to con an election from his own people, then it seems he is prepared to try and carry it off.

Read more here.

01 May 2013

Hal Cam Ni Pun Boleh Berlaku...

May 1, 2013
Azlan Mohd Lazim now claims his son was sodomised

PETALING JAYA: In a 360 degree turn, sodomy victim Saiful Bukhari Azlan’s father admitted that his son was in fact sodomised by Opposition Leader and PKR de facto leader Anwar Ibrahim.

Contrary to his earlier claim, he now said that the sodomy charge was not a political conspiracy as alleged by Anwar.
In March, Azlan, 60, dismissed Saiful’s sodomy allegation as a fabrication and joined PKR. At the press conference, he also announced his resignation from PKR.


Meanwhile, PKR’s Sungai Petani parliamentary seat aspirant, Johari Abdul claimed that Azlan had called him numerous times in the past two weeks, saying that he was under intense pressure. “I reminded Azlan that it was he who contacted me to rebut Saiful’s claims. I also told him that if you can’t handle the heat, then good luck to you,” he said. 

Read more here.

P/S:  Another real life example of Malaysia Boleh... anything can happen... even those beyond our logic and moral reasoning...!

28 April 2013

BROOM and BRIM


Masa kuat bagi BROOM...
Masa lemah bagi BRIM....
Azmin Ali - JMR, 28/5/2013



It Has Been a Long and Winding Road


27 April 2013

Undilah 4-Mata...



Undilah 4-mata -

25 April 2013

dy/dx - this is the time...


let's


dy/dx

this is the time








23 April 2013

MU is the 2012/13 Champion...!


WE ARE THE CHAMPION..!


Manchester United clinched their 20th English Premier League title after a 3-0 win 
over Aston Villa at Old Trafford yesterday 22 April 2013 with four game in hand.


Read more here:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...